HB-groepen

Belangstelling?!?!

Nieuwe data voor de HB-groepen worden gepland bij voldoende belangstelling.

Laat weten dat je belangstelling hebt en ik neem contact met je op.

Persoonlijke ontwikkeling en contact met ontwikkelingsgelijken

In de HB-groepen van iQBegrijp komt je (vermoedelijk) hoogbegaafde kind in contact met peers (ontwikkelingsgelijken), wordt hij/zij begeleid in zijn/haar persoonlijke ontwikkeling en kan en mag je kind zichzelf zijn.

Hoogbegaafde kinderen ontwikkelen zich vaak a-synchroon; het komt regelmatig voor dat een 9-jarig hoogbegaafd kind leest op groep 8-niveau, rekent op groep 7-niveau en motorische vaardigheden heeft op groep 5-niveau. Soms komt het ook voor dat het kind sociaal gezien op een niveau ver onder (of juist boven) zijn leeftijdsgenoten functioneert. Voor elk hoogbegaafd kind is dit anders. Daarnaast is bijna elke hoogbegaafde hoogsensitief op één of meerdere gebieden. Voor het kind en ouders kan dit zorgen, onbegrip en (levens)vragen opleveren.

De unieke eigenschappen van een HB-kind vragen om een aanpak die past bij dát kind. In de HB-groepen kijk ik daarom naar elk kind apart én naar de groep. Als ECHA Specialist hoogbegaafdheid (in opl.), gediplomeerd kindercoach, leerkracht, Movement Based Learning-coach (reflexintegratie) en Jongens in hun Kracht Advanced Coach begeleid en coach ik je (vermoedelijk) hoogbegaafde kind vanuit verschillende disciplines. En, waar nodig, maak ik gebruik van een breed netwerk van professionals met o.a. orthopedagogen, psychologen, kindercoaches en (ECHA-)HB-specialisten.

Wanneer is een kind (vermoedelijk) hoogbegaafd?

Veelal wordt hoogbegaafdheid omschreven als het hebben van een een IQ boven de 130. Maar hoogbegaafdheid is meer én niet ieder kind heeft een begaafdheidsonderzoek gehad. Daarnaast komt het ook regelmatig voor dat een hoogbegaafd kind (door bijv. vermoeidheid, geen klik met de tester, faalangst) een lagere score dan 130 haalt op een begaafdheidsonderzoek.

Een begaafdheidsonderzoek is daarom NIET nodig om toegelaten te worden tot de HB-groep. In plaats daarvan kun je je (vermoedelijk) hoogbegaafde kind aanmelden voor een kennismakingsgesprek. Tijdens dit gesprek kijken we samen (ouder(s), kind en ik) of de HB-groep past bij je kind.

Voor welke leeftijden zijn er groepen?

Er zijn drie verschillende groepen:

  • Peuter-/kleutergroep
    • Voor kinderen van 3 jaar en kinderen die in groep 1 of 2 van het basisonderwijs zitten.
  • Middenbouwgroep
    • Voor kinderen die in groep 3, 4 of 5 van het basisonderwijs zitten.
  • Bovenbouwgroep
    • Voor kinderen die in groep 6, 7 of 8 van het basisonderwijs zitten.

Aanmelding

Je kunt je (vermoedelijk) hoogbegaafde kind aanmelden door op onderstaande knop te klikken. Nadat je het formulier hebt ingevuld, ontvang je een ontvangstbevestiging. Ik neem daarna z.s.m. telefonisch contact met je op om een afspraak te maken voor het kennismakingsgesprek. Dit gesprek is kosteloos als je kind daarna in de HB-groep geplaatst wordt.

N.B. Heb je nog vragen en/of wil je eerst telefonisch contact? Geen probleem, bel me gerust op 06-421 51 759.

Vanaf april 2018 starten er weer nieuwe HB-groepen bij iQBegrijp.

Uitdagende activiteiten

Programmeercursussen

Programmeerkampen

Speelmiddagen

Programmeerclub

HB-groepen

Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie.

iQBegrijp is een handelsnaam van iQMaak | KvK 60717998