Jongens in hun Kracht®-training

Jongens in hun Kracht

Een beweging zegt meer dan 1000 woorden” – Gerbrand Martini

“Jongens in hun Kracht” is een sociaal-fysiek trainingsprogramma dat een lichaamsbewuste bijdrage levert aan de persoonlijke ontwikkeling van jongens, meisjes en volwassenen. Het trainingsprogramma bestaat uit fysieke bewegingsoefeningen die je je eigen (zachte) kracht laten ervaren.

Veel hoogbegaafde kinderen (en ook volwassenen) ‘zitten in hun hoofd’ en in veel situaties gebruik je je ratio om je staande te houden. Door het trainen van de bewegingsoefeningen uit deze methode heb ik zelf mogen ervaren hoe deze (rustige) bewegingen ervoor zorgen dat je écht stevig staat en dat je je lichaam en emoties weer gaat voelen.

Voor kinderen is fysiek contact, zich bewust zijn van hun lichaam en beweging belangrijk voor hun ontwikkeling.

“Jongens in hun Kracht” helpt jongens om hun jongensenergie te balanceren. Tegelijkertijd ervaren jongens dat – als ze in verbinding zijn met hun zachtheid – ze beter in contact zijn met zichzelf en de wereld om zich heen.
Voor meisjes is dit trainingsprogramma een effectief middel om te ervaren hoe ze in verbinding kunnen zijn, zonder zichzelf te verliezen.

Beweging is een verrassend effectief (hulp)middel om je eigen kracht te ontdekken en daardoor groeit je (zelf)vertrouwen. Door de (rustige) oefeningen uit dit trainingsprogramma ervaar je dat voet-grond-contact, met daarbij buikcontact, je op een natuurlijke manier in verbinding brengt met jezelf. “Jongens in hun Kracht” is daarom een ervaring die je voor altijd meeneemt.

Door “Jongens in hun Kracht” ervaar je o.a. hoe je:

  • tot rust komt
  • energie krijgt
  • je emoties voelt
  • je grenzen aangeeft
  • je grenzen kunt verleggen (als je dat wilt)
  • voelt wat goed voor je is
  • (zelf)vertrouwen groter wordt
  • jezelf durft laten zien

[Zie de agenda voor de data waarop “Jongens in hun Kracht” -groepstrainingen voor (vermoedelijk) hoogbegaafde kinderen gegeven worden. Individuele trainingen zijn op afspraak.]

Advanced Coach

In mijn praktijk maak ik gebruik van de bewegingsoefeningen uit het trainingsprogramma “Jongens in hun Kracht” van Nuova Strada Academie Martini. Ik ben gecertificeerd om vanuit de visie van Nuova Strada een lichaamsbewuste bijdrage te leveren aan de persoonlijke ontwikkeling en bewustwording van jouw kind. Mijn licentie wordt elk jaar, na het volgen van bijscholing, door Nuova Strada verlengd.

Jongens in hun Kracht Advanced Coach

Als “Jongens in hun Kracht” Advanced Coach (tweede graad) heb ik de bevoegdheid gekregen om individuele en groepstraining te geven in deze methodiek.

“Jongens in hun Kracht” is een geregistreerd merk van Nuova Strada Academie Martini. iQBegrijp heeft een licentie om deze naam te mogen gebruiken.

Door het trainen van de bewegingsoefeningen uit deze methode heb ik zelf mogen ervaren hoe deze (rustige) bewegingen ervoor zorgen dat je écht stevig staat en dat je je lichaam en emoties (weer) gaat voelen.

Begeleiding

HB-Kindercoaching

Coaching

Jongens in hun Kracht-training

Jongens in Evenwicht

Advies

Advies

Didactisch onderzoek

Didactisch onderzoek

Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie.

iQBegrijp is een handelsnaam van iQMaak | KvK 60717998