Over Sjoerd Dirk

Ik ben een hoogbegaafde bevlogen specialist hoogbegaafdheid, coach, leerkracht en vader van/voor hoogbegaafde kinderen.

Mijn kennis over hoogbegaafde kinderen, het onderwijs en ict heb ik gecombineerd en ik organiseer sinds 2013 programmeercursussen, programmeerworkshops en programmeerkampen voor (vermoedelijk) hoogbegaafde kinderen. (Tot 2017 deed ik dit onder de naam iQMaak.)

In 2016 ben ik gestart met de ECHA-opleiding (Radboud Universiteit, Nijmegen) tot ECHA Specialist in Gifted Education en heb ik een opleiding tot kindercoach gedaan.

In 2017 heb ik mijn praktijk iQBegrijp geopend in Meppel, waar (vermoedelijk) hoogbegaafde kinderen, hun ouders en leerkrachten terecht kunnen voor advies, begeleiding, coaching en uitdagende (programmeer)activiteiten.

Tevens ben ik “Jongens in hun Kracht” Advanced Coach en Coach Kinderbrein en bewegen.

Ik heb ervaring met o.a. hoogbegaafdheid, hoogsensitiviteit, mindset, faalangst, dropouts en programmeren voor kinderen. Ook hoogbegaafde kinderen met AD(H)D, autisme (ASS) of een andere stoornis kunnen bij mij terecht. Zelf heb ik ervaren dat het voor hoogbegaafde kinderen fijn en belangrijk is om te weten hoe dingen werken. Door middel van psycho-educatie leer ik kinderen de theorie over bijvoorbeeld hoogbegaafdheid, hoogsensitiviteit, mindset, grit, hoe je brein werkt en emoties. Aangevuld met (uitdagend) spel, beweging en rust leer ik jouw kind zichzelf te begrijpen.

 

“Bij mij staat het kind centraal en wordt de begeleiding afgestemd op de behoeften van het kind. Door middel van (uitdagend) spel, theorie, beweging en rust leert je kind te begrijpen hoe hij/zij in elkaar zit.”

Sjoerd Dirk

Sjoerd Dirk Meijer

iQBegrijp is een handelsnaam van iQMaak | KvK 60717998