Coaching voor (vermoedelijk) hoogbegaafde kinderen en jongeren

ECHA-Specialist Hoogbegaafdheid en gediplomeerd kindercoach

Als gediplomeerd kindercoach, ACT-professional en ECHA-Specialist Hoogbegaafdheid staat het kind centraal en stem ik mijn begeleiding af op de behoeften van het kind. Ik help het kind om zichzelf te leren begrijpen en optimaliseer de situatie zo dat de natuurlijke ontwikkeling van het kind het gemakkelijkst verloopt. Als ouder(s) speel je hierin een grote rol, omdat jij je kind het beste kent en het meeste ziet. In de meeste gevallen zal ik je/jullie vragen om bij de coaching aanwezig te zijn, zodat je thuis hiermee verder kunt gaan.

Tijdens de coaching geef ik je kind handvatten om zijn/haar hoogbegaafdheid als een instrument te zien waar je mooie dingen mee kunt maken en bereiken in de (voor een HB-er niet altijd makkelijke) samenleving.
Hiervoor gebruik ik vaak de kennis die ik heb opgedaan over ACT (Acceptance and Commitment Therapy); als coach mag deze kennis toegepast worden. Voor veel HB-ers lijkt deze aanpak helpend te zijn.

Daarnaast maak ik gebruik van beweging en ontspanningsoefeningen vanuit ACT, de Masgutova-methode (MNRI®), Movement Based Learning of Kinderbrein en bewegen.

Tevens maak ik gebruik van psycho-educatie; hiermee leer ik je kind de theorie over wat o.a. hoogbegaafdheid, hoogsensitiviteit of mindset is en hoe je hersenen werken. Ik heb gemerkt dat (vermoedelijk) hoogbegaafde kinderen en jongeren het fijn vinden om dit te leren en goed in staat zijn om de theorie te koppelen aan hun eigen leven.

 

Tijdens de coaching geef ik je kind handvatten om zijn/haar hoogbegaafdheid als een instrument te zien waar je mooie dingen mee kunt maken.

Onze aanpak is passend voor jeugdigen waarbij (een vermoeden van) begaafdheid of hoogbegaafdheid is. Onze kennis en begeleiding/coaching is hierop afgestemd en zal daarom in veel gevallen niet passend zijn voor jeugdigen waarbij er geen sprake is van (een vermoeden van) (hoog)begaafdheid.

Onze aanpak is minder tot niet geschikt bij middelenverslaving, bepaalde psychiatrische aandoeningen (zoals psychoses of bipolaire stoornissen), ernstige hechtingsproblematiek, complexe gezinsproblematiek met geweld en gezinnen/jeugdigen waarbij justitie betrokken is of sprake is van een OTS.

Twijfel je of je bij ons aan het juiste adres bent? Neem gerust contact met ons op. Samen bespreken we dan of wij (of een andere professional uit ons ruime netwerk) wat voor je kunnen betekenen.

Begeleiding

HB-Kindercoaching

Coaching

Jongens in hun Kracht-training

Jongens in Evenwicht

Advies

Advies

Didactisch onderzoek

Didactisch onderzoek

Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie.

iQBegrijp is een handelsnaam van iQMaak | KvK 60717998