Coaching voor (vermoedelijk) hoogbegaafde kinderen en jongeren

ECHA-Specialist Hoogbegaafdheid en gediplomeerd kindercoach

Als gediplomeerd kindercoach en ECHA-Specialist Hoogbegaafdheid staat het kind centraal en stem ik mijn begeleiding af op de behoeften van het kind. Ik help het kind om zichzelf te leren begrijpen en optimaliseer de situatie zo dat de natuurlijke ontwikkeling van het kind het gemakkelijkst verloopt. Als ouder(s) speel je hierin een grote rol, omdat jij je kind het beste kent en het meeste ziet. In de meeste gevallen zal ik je/jullie vragen om bij de coaching aanwezig te zijn, zodat je thuis hiermee verder kunt gaan.

Tijdens de coaching geef ik je kind handvatten om zijn/haar hoogbegaafdheid als een instrument te zien waar je mooie dingen mee kunt maken en bereiken in de (voor een HB-er niet altijd makkelijke) samenleving.

Regelmatig zal ik gebruikmaken van beweging en/of reflexintegratie vanuit de Masgutova-methode (MNRI®), Movement Based Learning of Kinderbrein en bewegen.

Tevens maak ik gebruik van psycho-educatie; hiermee leer ik je kind de theorie over wat o.a. hoogbegaafdheid, hoogsensitiviteit of mindset is en hoe je hersenen werken. Ik heb gemerkt dat (vermoedelijk) hoogbegaafde kinderen en jongeren het fijn vinden om dit te leren en goed in staat zijn om de theorie te koppelen aan hun eigen leven.

 

Tijdens de coaching geef ik je kind handvatten om zijn/haar hoogbegaafdheid als een instrument te zien waar je mooie dingen mee kunt maken.

Begeleiding

HB-Kindercoaching

Coaching

Jongens in hun Kracht-training

Jongens in Evenwicht

Advies

Advies

Didactisch onderzoek

Didactisch onderzoek

Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie.

iQBegrijp is een handelsnaam van iQMaak | KvK 60717998