Peers4Parents – oudergespreksgroepen

Biqkels en iQBegrijp nodigen je uit voor een Peers4Parents-oudergespreksgroep met andere ouders van (vermoedelijk) hoogbegaafde kinderen.

Peers4Parents is een landelijk initiatief dat ouders ondersteunt in de emotionele begeleiding van hun (vermoedelijk) hoogbegaafde kinderen. Het opvoeden van een hoogbegaafd kind brengt bijzondere momenten, voldoening én uitdagingen met zich mee.

Wil jij graag:
• ontdekken hoe je je kind beter kunt begrijpen?
• ervaringen delen met andere ouders die jou begrijpen?
• handvatten vinden om je kind emotioneel te kunnen begeleiden?
• de communicatie en relatie met je kind, partner en/of school verbeteren?

Uniek aan de oudergespreksgroepen is dat deze ouders ondersteunen in het vinden van hun eigen, persoonlijke manier om hun kinderen emotioneel te begeleiden. Zij vinden empowerment, zodat ze vanuit hun eigen kracht naast hun kind kunnen staan.

In een kleine groep komen ouders 5 keer bij elkaar om te praten over een bepaald thema. De thema’s zijn gebaseerd op het boek De begeleiding van hoogbegaafde kinderen van James Webb (naar onze mening verplichte kost voor iedere ouder van een (vermoedelijk) hoogbegaafd kind!). Zo gaat het onder andere over intensiteit, kenmerken van begaafde kinderen, communicatie, zelfregulatie, plek in het gezin. Ieder thema is zo opgezet dat het niet alleen kennis en inzicht geeft, maar vooral ook ruimte biedt aan het uitwisselen van ervaringen en leren van elkaar.

De focus in Peers4Parents-groepen ligt niet op onderwijs (waar het bij hoogbegaafdheid al gauw over lijkt te gaan), maar op de emotionele en sociale behoeften van hoogbegaafde kinderen en de belangrijke rol die ouders daarin kunnen spelen. Naast het delen van ervaringen hebben ouders ook vaak behoefte aan praktische handvatten. Daarom laten we je tijdens deze avonden ook kennismaken met Positive Discipline, een opvoedfilosofie die goed aansluit bij hoogbegaafde kinderen en een mooie overlap heeft met Peers4Parents.

I.v.m. de corona-maatregelen organiseren we deze reeks oudergespreksgroepen via Zoom. We hopen dat we de laatste avond live kunnen organiseren als versoepelingen van de corona-maatregelen dit toelaten.

Praktische info

Data en tijden

5 woensdagavonden van 20.00 t/m 22.00 uur:

  • 26 mei
  • 2 juni
  • 9 juni
  • 23 juni
  • 30 juni

Locatie
Zoom (en hopelijk de laatste avond live)

Introductieprijs
€ 199,- (voor de eerste opvoeder) en € 50,- voor een tweede opvoeder (uit hetzelfde huishouden)

Verplichte literatuur (zelf aanschaffen)
De begeleiding van hoogbegaafde kinderen (James T. Webb, et al.), 2e of 3e druk
ISBN 3e druk: 9789023257240

Mail/bel gerust als je meer informatie wilt hebben.

In samenwerking met Biqkels

Peers4Parents-groepen worden altijd begeleid door twee facilitators.
Mariëtte Dijkstra van Biqkels en Sjoerd Dirk Meijer van iQBegrijp zijn de gecertificeerde Peers4Parents-facilitators.

Geïnspireerd door het wetenschappelijk gefundeerde inzicht dat het emotionele welbevinden het meest bepalend is voor de levensloop en het levensgeluk van begaafde kinderen, staat de begeleiding van de emotionele ontwikkeling van begaafde kinderen centraal tijdens de Peers4Parents-oudergespreksgroepen.

Onze aanpak is passend voor jeugdigen waarbij (een vermoeden van) begaafdheid of hoogbegaafdheid is. Onze kennis en begeleiding/coaching is hierop afgestemd en zal daarom in veel gevallen niet passend zijn voor jeugdigen waarbij er geen sprake is van (een vermoeden van) (hoog)begaafdheid.

Onze aanpak is minder tot niet geschikt bij middelenverslaving, bepaalde psychiatrische aandoeningen (zoals psychoses of bipolaire stoornissen), ernstige hechtingsproblematiek, complexe gezinsproblematiek met geweld en gezinnen/jeugdigen waarbij justitie betrokken is of sprake is van een OTS.

Twijfel je of je bij ons aan het juiste adres bent? Neem gerust contact met ons op. Samen bespreken we dan of wij (of een andere professional uit ons ruime netwerk) wat voor je kunnen betekenen.

Begeleiding

HB-Kindercoaching

Coaching

Jongens in hun Kracht-training

Jongens in Evenwicht

Advies

Advies

Didactisch onderzoek

Didactisch onderzoek

Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie.

iQBegrijp is een handelsnaam van iQMaak | KvK 60717998