Inzicht in leerniveau en leerstrategieën

Wat is een didactisch onderzoek?

Tijdens een didactisch onderzoek vergelijk ik het beheersingsniveau op de verschillende leergebieden van je kind met die van leeftijdsgenoten. Ook kijk ik naar de werkaanpak en leerstrategieën tijdens het lezen, spellen en/of rekenen.

  • Gebruikt je zoon of dochter strategieën en zo ja, welke?
  • Hoe gebruikt je kind deze strategieën en worden ze efficiënt ingezet?
  • Toont je kind zelfvertrouwen tijdens het onderzoek?
  • Controleert je kind zijn/haar eigen werk?
  • Past de manier van leren van je kind bij de manier van toetsen op school?

Dit levert een compleet beeld op over de manier van leren en over het beheersingsniveau. Op basis hiervan voorzie ik je van een verslag waarin ik je voorzie van adviezen m.b.t. de leersituatie van je kind en hoe deze aangepast kan worden.

Mijn voorkeur gaat ernaar uit dat een didactisch onderzoek door de school van je kind uitgevoerd wordt. Mocht dit, om wat voor reden dan ook, niet kunnen of gewenst zijn, dan kun je bij mij terecht.

Voor een begaafdheids-/intelligentieonderzoek kan ik je adviseren en doorverwijzen naar een orthopedagoog of psycholoog gespecialiseerd in (vermoedelijk) hoogbegaafde kinderen.

Tijdens een didactisch onderzoek vergelijk ik het beheersingsniveau op de verschillende leergebieden van je kind met die van leeftijdsgenoten.

Onze aanpak is passend voor jeugdigen waarbij (een vermoeden van) begaafdheid of hoogbegaafdheid is. Onze kennis en begeleiding/coaching is hierop afgestemd en zal daarom in veel gevallen niet passend zijn voor jeugdigen waarbij er geen sprake is van (een vermoeden van) (hoog)begaafdheid.

Onze aanpak is minder tot niet geschikt bij middelenverslaving, bepaalde psychiatrische aandoeningen (zoals psychoses of bipolaire stoornissen), ernstige hechtingsproblematiek, complexe gezinsproblematiek met geweld en gezinnen/jeugdigen waarbij justitie betrokken is of sprake is van een OTS.

Twijfel je of je bij ons aan het juiste adres bent? Neem gerust contact met ons op. Samen bespreken we dan of wij (of een andere professional uit ons ruime netwerk) wat voor je kunnen betekenen.

Begeleiding

HB-Kindercoaching

Coaching

Jongens in hun Kracht-training

Jongens in Evenwicht

Advies

Advies

Didactisch onderzoek

Didactisch onderzoek

Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie.

iQBegrijp is een handelsnaam van iQMaak | KvK 60717998